Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Το νέο Προεδρείο του Δ.Σ.

Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής, εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής Κος Γιώργος Πέτρου.

Ο κ. Πέτρου αποτέλεσε πρόταση της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας, ψηφίστηκε δε από 20 εκ των 31 παρόντων δημοτικών συμβούλων.

Αντίστοιχα, από τη μείζονα μειοψηφία προήλθε η πρόταση για την αντιπροεδρία του Δ.Σ., με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Παντελή Βλασσόπουλο να προτείνει τη Μαίρη Ζούνη.

 Η κ. Ζούνη, η οποία ήταν αντιπρόεδρος του σώματος και στην προηγούμενη περίοδο, εξελέγη με 26 σταυρούς.

Τέλος, από την ελάσσονα μειοψηφία του Δικτύου Πολιτών ήρθε η πρόταση για την γραμματεία, θέση την οποία κατέλαβε η Δέσποινα Καμπούρη επίσης με 26 ψήφους.

Η θητεία του νέου προεδρείου θα διαρκέσει για τα επόμενα 2,5 χρόνια, τουλάχιστον.

 Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη από την πλειοψηφία οι: Δέσποινα Αϊβατζίδου, Ηλίας Μοσχονάς, Κώστας Πέτσας, Ηλίας Χαλκής και Μαρία Παντερή – Ηλιάδη, με αναπληρωματικούς τους: Μαριάννα Ζούρου, Αντώνη Καρανικόλα και Γιάννη Φίλανδρο.
Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις στελεχώθηκαν από τη μειοψηφία με τακτικά μέλη τους: Γιάννη Κεσκινίδη από τη μείζονα, Κυριάκο Κουτρούλη και Βασίλη Λυκούρα από τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας. Αναπληρωματικοί αυτών εξελέγησαν οι: Μαρία Γαλακτοπούλου και Ειρήνη Κατσινοπούλου.

Αντίστοιχα, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν από την πλειοψηφία οι: Μάνος Βαβουράκης, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Δημήτρης Κεϊμπίνος και Δημήτρης Τσεκούρας, με αναπληρωματικούς τους: Δέσποινα Αϊβατζίδου, Ηλία Μοσχονά και Γιώργο Οικονομίδη.
Η μειοψηφία θα εκπροσωπηθεί από τους: Μαρία Γαλακτοπούλου, Δέσποινα Καμπούρη και Παναγιώτη Σπηλιόπουλο, ως τακτικά μέλη, με αναπληρωματικούς τους: Κυριάκο Κουτρούλη και Βασίλη Λυκούρα.

Έπειτα από σχετικό αίτημα του επικεφαλής της ελάσσονος Δημήτρη Ταβουλάρη, ο δήμαρχος κ. Μπάμπαλος δεσμεύθηκε να έχουν πρόσβαση στη λειτουργία των δύο επιτροπών και εκείνοι οι συνδυασμοί που δεν εξέλεξαν αντιπρόσωπο: «Θα ζητήσω από τις επιτροπές αλλά και από τις διοικήσεις των νομικών προσώπων του Δήμου να ενημερώνονται και οι παρατάξεις που δεν συμμετέχουν στα σχετικά σχήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Εκπρόσωποι στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ

Στην ίδια συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής εξέλεξε τους εκπροσώπους του στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, οι οποίοι στο προσεχές διάστημα θα κληθούν να αναδείξουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔΑ.
Πέραν του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου, ο οποίος εξ οφίτσιο μετέχει στη γενική συνέλευση της ΠΕΔΑ, από το Σώμα εκλέχθηκαν οι Νίκος Μπαρμπούνης, Γιώργος Πέτρου, από την παράταξη της πλειοψηφίας, και ο Παντελής Βλασσόπουλος, εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας.

share this