Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Δέσμευση Νίκου Μπάμπαλου για προτεραιότητα στα θέματα Παιδείας




ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ


Τη σαφή του δέσμευση ότι τα θέματα Παιδείας είναι και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής διατύπωσε ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης.

Παρουσία της αντιδημάρχου Παιδείας, Δέσποινας Αϊβατζίδου, ο δήμαρχος άκουσε και κατέγραψε τα αιτήματα και τους προβληματισμούς της Ένωσης, με την υπόσχεση τάχιστα η διοίκηση του Δήμου να μεριμνήσει για την ικανοποίησή τους.

Μάλιστα, ο κ. Μπάμπαλος ήταν σε θέση, στο περιθώριο της σχετικής συνάντησης, να απαντήσει θετικά σε αρκετά από αυτά. Έτσι ο Δήμος προχωρά άμεσα:

-       Στο δωρεάν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο των μαθητών των δημοτικών σχολείων, σε συνεργασία με την Υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας.
-       Στη δωρεάν έκδοση «ατομικών δελτίων υγείας μαθητή»  που τυχόν να χρειαστούν οι μαθητές, σε συνεργασία με τους γιατρούς των Δημοτικών Ιατρείων της πόλης.
-       Στο παιδιατρικό τμήμα των Δημοτικών Ιατρείων θα δύνανται να εμβολιασθούν παιδιά, εφόσον φέρουν το αντίστοιχο εμβόλιο μαζί. Όσα παιδιά δεν είναι ασφαλισμένα (λόγω απώλειας του ασφαλιστικού φορέα και των δύο γονιών) μπορεί να καλυφθεί μέρος του βασικού τους  εμβολιασμού δωρεάν, σε συνεργασία με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.
-       Στην εντατικοποίηση και επιτάχυνση των παρεμβάσεων στις περιοχές γύρω από τα σχολικά κτίρια (ή όπου αλλού χρειάζεται) προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφαλής μετάβαση των παιδιών από και προς τα σχολεία, ενέργειες τις οποίες, πάντως, η νέα δημοτική αρχή έβαλε σε προτεραιότητα από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Αυτή η δημοτική αρχή θα βρίσκεται πάντα κοντά στα προβλήματά σας, προσπαθώντας με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει να τα επιλύει γρήγορα και αποτελεσματικά», ήταν το μήνυμα του δημάρχου στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, η οποία χαιρέτισε την απόφαση της νέας διοίκησης του Δήμου να καταργήσει τις αμοιβές των προέδρων και των αντιπροέδρων των σχολικών επιτροπών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν συχνότερες επαφές, με το Νίκο Μπάμπαλο να ξεκαθαρίζει ότι οι πόρτες του γραφείου του είναι πάντα ανοικτές, πόσο μάλλον για τόσο σοβαρά θέματα, όσο αυτά που έχουν να κάνουν με την πρόοδο των παιδιών και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του Ηρακλείου.

share this