Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Το νέο διοικητή του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου Αττικής, Διονύση Πυλαρινό, υποδέχθηκε στο δημαρχείο της πόλης ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, στην συνάντηση γνωριμίας που είχαν οι δύο πλευρές. Ο δήμαρχος καλωσόρισε στο Ηράκλειο το νέο διοικητή, δηλώνοντας τη δεδομένη διάθεση για τη συνέχιση της άριστης συνεργασίας  Δήμου και Α.Τ. προς όφελος της πόλης, των κατοίκων και των επαγγελματιών που φιλοξενούνται στα όριά της.

Ο Νίκος Μπάμπαλος σημείωσε για ακόμα μια φορά τη σπουδαιότητα της παραμονής του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος στο Ηράκλειο, εξιστορώντας στον κ. Πυλαρινό τον αγώνα που έδωσε ο Δήμος για να μείνει το Α.Τ. της πόλης εκτός των επικειμένων συγχωνεύσεων – καταργήσεων τμημάτων.

Με το τοπικό Τμήμα να παραμένει λοιπόν, δήμαρχος και νέος διοικητής αντάλλαξαν απόψεις για τα σημεία της καθημερινότητας, όπως και τις ιδιαιτερότητες του Ηρακλείου, στα οποία η τοπική αστυνομική δύναμη πρέπει να δώσει βάρος, αλλά και ποιοι είναι οι τομείς εκείνοι που θα χρειάζεται να συνεχιστεί ή και να τονωθεί η σύμπραξη των δύο φορέων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπάμπαλος ενημέρωσε σχετικά το νέο διοικητή και ζήτησε βοήθεια στην εφαρμογή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης με την οποία αλλάζει ο κανονισμός λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με σκοπό να μπει τάξη στην αυθαίρετη χρήση και την τοποθέτηση παράνομων κατασκευών. 
Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στο πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης, η οποία πρέπει να περιοριστεί, ειδικά τώρα που η δημοτική αρχή προχωρά σε έργα αναβάθμισης της πόλης, όπως η ανακατασκευή των προβληματικών πεζοδρομίων και η αναμόρφωση της κεντρικής πλατείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Πυλαρινός δεσμεύθηκε να ανταποκριθεί στα αιτήματα του Δήμου, αρχής γενομένης με την αύξηση των πεζών περιπολιών από τα όργανα του Α.Τ. κατά την διάρκεια των ωρών αιχμής κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
Δήμαρχος και διοικητής συμφώνησαν η πρώτη τους αυτή συνάντηση να είναι η αρχή μιας σταθερής και τακτικής βάσης επικοινωνίας και συνεννόησης, που θα συμβάλλει στην άμεση επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν στην πόλη.

share this