Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Στην απόκτηση των ελεύθερων χώρων Ο.Τ. 436Α και Ο.Τ. 382Γ προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ύψους 951.570 ευρώ. Πρόκειται, ουσιαστικά, για έναν ενιαίο χώρο συνολικής έκτασης 1057τμ, που περικλείεται από τις οδούς Ιεράπετρας, Σφακίων, Βάρναλη και Πρασίνου Λόφου, την αποζημίωση του οποίου προς τους δικαιούχους επικύρωσε το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου στην τελευταία του συνεδρίαση (Αριθμός Απόφασης 101.4/2016).
Πλέον, η ιδιοκτησία περνάει στον Δήμο Ηρακλείου, ο οποίος και θα αποφασίσει για την κατάλληλη διαμόρφωση και χρήση των χώρων, προκειμένου να υπηρετήσουν το συμφέρον των κατοίκων τόσο της περιοχής, όσο και ολόκληρης της πόλης.
Όπως, συγκεκριμένα, αναφέρει η απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου: «ορίζεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής οριστικός δικαιούχος του Προγράμματος «Απόκτηση και Διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτιρίων στις πόλεις 2013», που εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 410/2013 Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, για τη χρηματοδότηση της απόκτησης των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων χώρων στα Ο.Τ. 436α και 382γ».
«Πρόκειται για την ευτυχή κατάληξη μιας διαχρονικής προσπάθειας του Δήμου – με πρώτο βήμα το 2013 - η οποία ολοκληρώνεται επί της θητείας μας στη δημοτική αρχή. Αποδεικνύουμε ότι, μοναδικός γνώμονας, είναι το καλό της πόλης για αυτό και συνεχίζουμε κάθε τι το θετικό. Στο ίδιο κλίμα, θα διαμορφώσουμε την πρότασή μας για το μέλλον των ελεύθερων χώρων, την οποία και θα φέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο για τις τελικές αποφάσεις», τονίζει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

Το Πρόγραμμα απόκτησης χώρων του Πράσινου Ταμείου
Πάγιο πρόβλημα των ελληνικών πόλεων αποτελεί η έλλειψη ελεύθερων - Κοινόχρηστων Χώρων και χώρων πρασίνου. Μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος (ΧΠ) «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις πόλεις» το Πράσινο Ταμείο στοχεύει στην κατά το δυνατόν αντιμετώπιση του παραπάνω προβλήματος. Δηλαδή αφενός μεν στη διασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στον αστικό ιστό που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αποκατάσταση του «Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» μέσω της βελτίωσης της αναλογίας του δομημένου προς τον αδόμητο χώρο.

share this