Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

«Ποτέ χωρίς ζώνη!»



ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ 21 ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Την ευκαιρία να μάθουν για τους κινδύνους της παράτολμης οδήγησης, με… ασφαλή τρόπο βέβαια, είχαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Ηρακλείου, παρακολουθώντας το ειδικό πρόγραμμα προσομοίωσης που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, ο Σύνδεσμος 21 ΟΤΑ και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τις συνέπειες ενός ατυχήματος, μπαίνοντας σε προσομοιωτές ανατροπής αυτοκινήτου, αλλά και πρόσκρουσης, καθώς επίσης και πως είναι να οδηγάς υπό την επήρεια μέθης (φορώντας ειδικά γυαλιά που αναπαριστούν τον αποπροσανατολισμό του εγκεφάλου όταν κάποιος έχει πιει).

Συμπέρασμα: δεν οδηγούμε ΠΟΤΕ χωρίς να έχουμε πλήρη συγκέντρωση στην πορεία, δεν ξεκινάμε ΠΟΤΕ το αυτοκίνητο χωρίς ζώνη. Αυτά τα μηνύματα πέρασαν για τα καλά στους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, με την ελπίδα, από τη μία να τα περάσουν και αυτοί με τη σειρά τους στους γονείς, από την άλλη να τα εφαρμόσουν και στη δική τους εμπειρία όταν και εκείνοι πλέον θα οδηγούν.

Δίπλα στους μαθητές βρέθηκε και ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συμμετέχει και εκείνος στα προγράμματα, μπαίνοντας στο ανατρεπόμενο αυτοκίνητο. 

Η δήλωσή του μετά την εμπειρία; «Ποτέ χωρίς ζώνη!»…  

share this