Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ» ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Από «μία επιστολή στο δήμαρχο» με παράπονα, ιδέες, αλλά και το όραμα για την πόλη τους έγραψαν οι μικροί μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής. Την «επιστολή» αυτή είχαν την ευκαιρία να τη διαβάσουν στον ίδιο τον δήμαρχο Ηρακλείου, Νίκο Μπάμπαλο, ο οποίος επισκέφθηκε για αυτό τον σκοπό το σχολείο τους.

Τα θέματα που εντοπίστηκαν κοινά στις περισσότερες εκθέσεις, κυρίως τα εξής τρία: η καθαριότητα της πόλης, η χρηστικότητα των παιδικών χαρών και οι ελεύθεροι χώροι.

Ο κ. Μπάμπαλος μίλησε στα παιδιά για το πως λειτουργεί ο Δήμος, ειδικά το κομμάτι της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που έδειξε να ενδιαφέρει τους μαθητές. Αφού εξήγησε τις προσπάθειες που κάνει η νέα δημοτική αρχή για να βελτιώσει την εικόνα του Ηρακλείου, κάνοντας την πόλη πιο καθαρή, ζήτησε και τη δική τους βοήθεια, αφού, όπως είπε, ο σύγχρονος πολίτης πρέπει να έχει περιβαλλοντική συνείδηση από τη μικρή ηλικία.


Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στα έργα ανακατασκευής, που γίνονται αυτό το διάστημα στις παιδικές χαρές της πόλης, προκειμένου να πάρουν όλες την πιστοποίηση ασφαλούς χρήσης. Έτσι, τα παλιά όργανα και παιχνίδια αντικαθιστώνται με νέα, ενώ διαμορφώνεται και το δάπεδο των παιδικών χαρών, ώστε η χρήση τους να γίνεται χωρίς έγνοιες.

Να σημειωθεί πως η «επιστολή στον δήμαρχο» αποτέλεσε μια ιδέα του Νίκου Μπάμπαλου που αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος με τους καθηγητές και του γονείς τους 4ου Δημοτικού Σχολείου, ανατέθηκε στη συνέχεια στα παιδιά εν είδει εργασίας. Ανάλογες εκθέσεις έχουν ζητηθεί και αναμένονται και από μαθητές των υπόλοιπων σχολείων του Ηρακλείου, τα οποία θα επισκεφθεί, σχετικώς, στο επόμενο διάστημα ο κ. Μπάμπαλος.

share this