Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Εθελοντής αιμοδότης και ο Νίκος Μπάμπαλος




ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ

Δεκάδες πολιτών προσήλθαν στην καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής (Δημοτικά Ιατρεία) και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με τη βοήθεια του συνεργείου αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», για τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία. Το παράδειγμα έδωσαν οι ίδιοι οι υπάλληλοι του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν, όπως κάνουν πάντα, στο κάλεσμα ανθρωπιάς.

Συνολικά, 70 εθελοντές προσφέρθηκαν να δώσουν αίμα, εκ των οποίων 60 κρίθηκαν κατάλληλοι από τους γιατρούς που εξέταζαν τους αιμοδότες. Ανάμεσά τους ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας (δημοτικός σύμβουλος), Δημήτρης Τσεκούρας, οι οποίοι κάθισαν, με τη σειρά τους, στην καρέκλα της αιμοληψίας.

Παρών, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας στο χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου του Δήμου Ηρακλείου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Οικονομίδης ο οποίος υποδεχόταν τους εθελοντές αιμοδότες. «Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοτικούς υπάλληλους και τους Ηρακλειώτες που δίνουν, για ακόμα μια φορά, δείγμα γραφής του αισθήματος αλληλεγγύης και προσφοράς που διακατέχει τους κατοίκους της πόλης μας», το μήνυμα του κ. Οικονομίδη με το πέρας της επιτυχημένης αιμοδοσίας. 

Ο κ. Οικονομίδης αναγνώρισε, επίσης, την προσφορά των ΚΑΠΗ (Πρασίνου Λόφου, Α’ και Β’ ΚΑΠΗ) και των παιδικών σταθμών του Δήμου για την προετοιμασία του μπουφέ που προσφέρθηκε στους αιμοδότες. 

«Βέβαια, όλα αυτά τα χρωστάμε στις δύο συνταξιούχους, πλέον, υπαλλήλους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, την κ. Μανδηλά και Καμβύση, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από 40 χρόνια την αιμοδοσία του Δήμου μας, που αποτελεί πλέον θεσμό αγάπης και ανθρωπιάς», θύμισε ο αντιδήμαρχος.

share this