Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ Π.Ε. Α΄ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β΄ΑΘΗΝΩΝ




Στο Ηράκλειο χτυπάει πλέον η καρδιά των αποφάσεων για την Α΄βάθμια Εκπαίδευση της Β΄ Αθήνας, καθώς η αντίστοιχη Διεύθυνση της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας θα στεγάζεται σε χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της πόλης. Αυτό γίνεται πράξη μετά από το σχετικό αίτημα του διευθυντή της Π.Ε. Παρασκευά Βεντήρη και την άμεση ανταπόκριση, τόσο από το δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Νίκο Μπάμπαλο, όσο και από τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου.

Με αυτό τον τρόπο, στο Ηράκλειο δημιουργείται μια πρότυπη, σύγχρονη και αποτελεσματική διοικητική δομή της εκπαίδευσης με σκοπό να αναδειχθεί και η πόλη ως κέντρο εκπαιδευτικών συναντήσεων και δραστηριοτήτων του συνόλου των σχολικών μονάδων της περιφέρειας.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ο ίδιος ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στην ευχαριστήρια επιστολή που απηύθυνε στον δήμαρχο Ηρακλείου, για την ικανοποίηση του αιτήματός του: «Συμβάλλατε ουσιαστικά στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Δ/νσης προς τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς», σχολιάζει ο κ. Βεντήρης και συμπληρώνει: «είμαστε βέβαιοι ότι η συμπόρευση Αυτοδιοίκησης και Εκπαίδευσης θα δώσει στα σχολεία και τους μαθητές μας το δημιουργικό, αισιόδοξο μήνυμα που όλοι έχουμε ανάγκη για να μπορέσουμε να χτίσουμε το μέλλον καλύτερα από το σήμερα για την εκπαιδευτική οικογένεια της Β΄Αθήνας».

Απαντώντας ο κ. Μπάμπαλος δήλωσε: «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ως νέα δημοτική αρχή δεσμευθήκαμε να προτάξουμε τα θέματα της Παιδείας, με στόχο να εξασφαλίσουμε την απερίσπαστη πρόοδο των μαθητών των σχολείων της πόλης μας. Μετρώντας ένα μήνα και κάτι στη διοίκηση του Δήμου, έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε στην πράξη αυτές μας τις προθέσεις οι οποίες παραμένουν αμετάκλητες: όπως και όποτε μπορούμε να βοηθάμε για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος τόσο της μαθητικής, όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας».

share this