Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS




ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ

Η 1η Δεκεμβρίου έχει χαρακτηριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και όλοι οι κοινωνικοί φορείς οφείλουν να κρατούν διαρκή την επαγρύπνηση των πολιτών σχετικά με τους τρόπους προφύλαξης από την ασθένεια, η οποία δεκαετίες μετά το πρώτο ξέσπασμα συνεχίζει να αποτελεί μάστιγα, εξαιτίας, δυστυχώς, της έλλειψης επαρκούς ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, θα επισκεφτεί την πόλη μας για να ενημερώσει, κυρίως τους νέους, για τους κινδύνους αλλά και τα μέτρα προφύλαξης απέναντι στον ιό του AIDS.

Τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ θα ενημερώνουν τον κόσμο στην Κεντρική Πλατεία του Ηρακλείου Αττικής, αλλά και στον εξωτερικό χώρο των Δημοτικών Ιατρείων της πόλης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Οικονομίδης, στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στους πολίτες:

Νίκος Μπάμπαλος
«Στην σύγχρονη εποχή της απεριόριστης πρόσβασης στην πληροφόρηση και του σπασίματος των ταμπού παλαιών αρχών και νοοτροπίας, όλο και λιγότεροι από εμάς δικαιούνται να πουν ότι δεν ξέρουν, δεν γνωρίζουν, δεν μπορούν να μάθουν για τον κίνδυνο που ονομάζεται ιός του AIDS, ο οποίος, όμως, συνεχίζει να αποτελεί μάστιγα, κυρίως, διότι δεν λαμβάνονται επαρκή μέτρα πρόληψης. Είναι χρέος όλων να αφήσουμε στην άκρη προκαταλήψεις και φοβίες και να απευθυνθούμε ειδικά στα νέα παιδιά για τους τρόπους προφύλαξης και προστασίας απέναντι και στο AIDS και σε οποιοδήποτε άλλο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Από την πλευρά του, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει στη σχετική καμπάνια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, συνεχίζοντας όμως μια διαρκή εκστρατεία αφύπνισης μέσα από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας».

Γιώργος Οικονομιδής
«Μπορεί οι προτροπές και οι συμβουλές να φαίνονται τετριμμένες και πολύ ειπωμένες, ακριβώς όμως επειδή δεκαετίες μετά την πρώτη εμφάνιση αυτού του ιού του AIDS υπάρχει ακόμα η ανάγκη να επικοινωνήσουμε κινδύνους και μέτρα πρόληψης, το χρέος για συνεχή ενημέρωση του κοινού, ιδιαίτερα της νεολαίας, παραμένει. Αυτήν την ανάγκη υπηρετεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προχωρώντας στις δραστηριότητες ενημέρωσης του κοινού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. 

Παράλληλα, πρέπει να στείλουμε και ένα μήνυμα κατά του κοινωνικού ρατσισμού που, δυστυχώς, μέχρι και σήμερα βιώνουν πολλοί ασθενείς με AIDS γιατί ακόμα και σήμερα υπάρχει η προκατάληψη για το πώς μεταδίδεται ο ιός. Λύση είναι η ενημέρωση και όχι η περιθωριοποίηση, ειδικά τη στιγμή που γίνονται μεγάλα βήματα στην Ιατρική, οι υπηρέτες της οποίας δεν έχουν σταματήσει λεπτό τη μάχη κατά του ιού του AIDS».

share this