Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015



ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Με έμφαση στην κοινωνική στήριξη - κυρίως των αδύναμων οικονομικά πολιτών - και τον προγραμματισμό έργων σε ρεαλιστική βάση, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της πόλης, εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2015.

Προτεραιότητα του οικονομικού προγραμματισμού για την επόμενη χρονιά η κοινωνική πολιτική:
με την εμβάθυνση και ενδυνάμωση των κοινωνικών δράσεων και δομών με κάθετη στόχευση προς τις κοινωνικές ομάδες που χρήζουν της αρωγής του Δήμου, με την ανάπτυξη νέων κοινωνικών υπηρεσιών με συγκεκριμένη στόχευση στο πλαίσιο διεύρυνσης του κοινωνικού διχτυού ασφαλείας ώστε να αγκαλιάζει όλες τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, με την ανάπτυξη του εθελοντισμού ως μέσου υποστήριξης των κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά και ανασυγκρότησης της χαμένης από την αστικοποίηση, κοινωνικής συνοχής.

Επιπλέον, προχωρά η ελάφρυνση των βαρών του πολίτη με την απαλλαγή των οικονομικά αδυνάτων από τα δημοτικά τέλη και την επερχόμενη μείωση των τροφείων στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Τα σχέδια για τη βελτίωση της καθημερινότητα της πόλης περιλαμβάνουν:
Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών καθαριότητας τόσο σε επίπεδο προσωπικού όσο και σε επίπεδο μεθόδων και οργάνωσης αποκομιδής απορριμμάτων  και εξοπλισμός τους με σύγχρονο εξοπλισμό με σκοπό: α) άμεσα την σημαντική βελτίωση της εικόνας της πόλης και β) μεσοπρόθεσμα την εξοικονόμηση πόρων οι οποίοι ως όφελος θα μετακυλήσουν στους δημότες υπό την μορφή μείωσης των Δημοτικών Τελών.

Εξασφάλιση μηχανισμών διαρκούς και άμεσης συντήρησης και αναβάθμισης των υποδομών που χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους δημότες: Σχολεία, Παιδικές Χαρές, Αθλητικά Κέντρα, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, οδοστρώματα, πεζοδρόμια.

Ανασχεδιασμός και εκσυγχρονισμός της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Τεχνικό Πρόγραμμα
Στο κομμάτι που αφορά τα σχεδιαζόμενα τεχνικά έργα, ο Δήμος το 2015 θα συνεχίσει την εκτέλεση των υπό υλοποίηση παρεμβάσεων, διεκδικώντας δυναμικά χρηματοδοτήσεις για βασικές και χρόνιες ανάγκες της πόλης. Η νέα δημοτική αρχή θέτει, λοιπόν, σε προτεραιότητα την υποβολή προτάσεων για τη χρηματοδότηση έργων, μεταξύ άλλων, όπως: 

-  Η ανάπλαση και ο εξωραϊσμός της λεωφόρου Ηρακλείου, αφού πρώτα εγκριθεί η εφαρμογή σχεδίου στο κομμάτι αυτό της πόλης.
-  Η κατασκευή ενός ακόμα βρεφονηπιακού σταθμού στο οικόπεδο επί των οδών Πλαπούτα και Παλαμά.
-  Η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στον χώρο ανάμεσα στο 2ο Νηπιαγωγείο και το 4ο Δημοτικό της πόλης.
-  Η ανέγερση ακόμα ενός κλειστού γυμναστηρίου σε χώρο στη γειτονιά των Αλωνίων.
-  Η αποπεράτωση δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στη λεωφόρο Ηρακλείου.
-  Η κατασκευή του παιδικού σταθμού επί των οδών Τζουμαγιάς και Χρυσανθέμων
-  Ο συνδυασμός των ελεύθερων δημοτικών χώρων στο Άνω Ψαλίδι, ο οποίος θα προκύψει με την απομάκρυνση του αμαξοστασίου πλησίον του γηπέδου 5Χ5, προκειμένου να δημιουργηθεί Αθλητικό Πάρκο με την ονομασία «Ειρήνη».

Για όλα αυτά ο Δήμος θα κυνηγήσει κονδύλια τόσο από την Περιφέρεια Αττικής όσο και από κάθε άλλο φορέα διαχείρισης χρηματοδοτικών προγραμμάτων, με την κατάθεση ώριμων και στοιχειοθετημένων μελετών.

Φυσικά, από τον οποιοδήποτε προγραμματισμό δεν θα μπορούσε να λείπει και ο μεγάλος στόχος της απόκτησης προς δημόσια χρήση του Κτήματος Φιξ, ο οποίος αποτελεί διαχρονική και πάγια επιθυμία τόσο των Ηρακλειωτών, όσο και όλων των διοικήσεων που πέρασαν από τον Δήμο Ηρακλείου. Για αυτό το μεγάλο θέμα, η νέα δημοτική αρχή σκοπεύει να χτυπήσει την πόρτα της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου με την απαίτηση η Περιφέρεια να αποκτήσει για λογαριασμό του Δήμου το Κτήμα, προκειμένου να αποδοθεί στους πολίτες, όχι μόνο του Ηρακλείου, αλλά και όλων των βορείων προαστίων. Και αυτό θα το κάνει, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος, σε συνεργασία και ενωτικό κλίμα με όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, καθώς η απόκτηση του Φιξ θα πρέπει να είναι μια νίκη όλων, αφού ήταν και στόχος όλων, ανεξαρτήτως φιλοσοφίας και ιδεολογίας.

Στην εισήγηση του για τον προϋπολογισμό του 2015 ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Σαν Δημοτική Αρχή θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργή διεκδίκηση, έναντι της Κεντρικής Κυβέρνησης, τόσο των πόρων όσο και του θεσμικού ρόλου που αρμόζει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε μια εποχή όπου γίνεται παραδεκτό, ακόμη και από εκπροσώπους της Κυβέρνησης, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος όσο και στην προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, μέσα από πολύπλευρα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής είναι τουλάχιστον αδιανόητο να αντιμετωπίζεται ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης, χωρίς να δικαιούμαστε καν λόγο στις εξελίξεις που μας αφορούν».




ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΤΟΥΣ 2015
ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητοί συνδημότες,
Ο Προϋπολογισμός του 2015 που έρχεται σήμερα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη της νέας Δημοτικής Περιόδου αλλά ταυτόχρονα επιδιώκει να αποτυπώσει την στρατηγική και τις προτάσεις μιας νέας Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης και των ανθρώπων της.

Είναι άλλος ένας προϋπολογισμός που συντάσσεται υπό το βάρος της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης που πλήττει τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπό την μέγγενη των ασφυκτικών ελέγχων που ασκούν η «τρόικα» και οι δανειστές, υπό συνθήκες διάλυσης του Κεντρικού κράτους, ανυπαρξίας υποστηρικτικών δομών, ατέρμονης γραφειοκρατίας αλλά και υπό την έντονη κοινωνική πίεση να δοθούν άμεσες λύσεις στα αδιέξοδα σειράς ετών που εντάθηκαν και οξύνθηκαν εν τω μέσω της οικονομικής κρίσης.

Σε πολλές περιπτώσεις, η κοινωνία μας διεκδικεί αυτά που έχασε : την κοινωνική συνοχή, την αποκατάσταση του κοινωνικού διχτυού ασφαλείας που επιτρέπει την αξιοπρεπή διαβίωση ή ίσως και απλώς την επιβίωση, την ουσιαστική και άμεση αρωγή από τον μοναδικό φορέα διοίκησης που βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη.  Σε ακόμη περισσότερες περιπτώσεις όμως, η κοινωνία μας διεκδικεί το αυτονόητο: διεκδικεί την ανταπόδοση γι’ αυτό που καταβάλλει από τα πενιχρά πλέον εισοδήματα της, διεκδικεί την θέση που αρμόζει σε ένα πολίτη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, διεκδικεί μια πόλη που δεν χρειάζεται να παρακαλέσεις για να σου μαζέψουν τα σκουπίδια, ένα δήμο που δεν σου κάνουνε χάρη όταν σε εξυπηρετούν, μια γειτονιά όπου τα παιδιά σου δικαιούνται να παίζουν με ασφάλεια στις παιδικές χαρές.
 Η κοινωνία μας απαιτεί αποφάσεις.  Αποφάσεις άμεσες, τολμηρές, διεκδικητικές, ανατρεπτικές.

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητοί συνδημότες,
Όλες οι αποφάσεις μπαίνουν στο «ζύγι», όλες έχουν θετικά και αρνητικά.  Δυστυχώς δεν υπάρχουν «εύκολες» αποφάσεις, μηδέ εξαιρουμένων και των πιο απλών.  Είναι αρμοδιότητα της Διοίκησης να λάβει υπ’ όψη και να σταθμίσει όλες τις παραμέτρους.  Είναι υποχρέωση όμως της Διοίκησης να λάβει αυτές τις αποφάσεις, άμεσα και αποφασιστικά, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, υπηρετώντας τα συμφέροντα των πολλών, ακόμη και αν οι λίγοι που θα θιγούν από αυτές τις αποφάσεις είναι ψηφοφόροι, φίλοι, συγγενείς ή συνεργάτες.
Δεν έχουμε το δικαίωμα της ατολμίας, δεν έχουμε την πολυτέλεια της αναμονής μιας μαγικής λύσης, δεν έχουμε την ευχέρεια κάποιος άλλος να αναλάβει τα δικά μας βάρη.

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητοί συνδημότες,
Στη σημερινή μας συζήτηση, δεν θα μακρηγορήσουμε επί πραγμάτων που είναι γνωστά σε όλους. Η οικονομική κρίση, η κοινωνική εξαθλίωση, το αλλοπρόσαλλο νομικό και θεσμικό πλαίσιο, η αποδόμηση των κοινωνικών δομών του κεντρικού κράτους, η εργασιακή ανασφάλεια τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα είναι δυστυχώς δεδομένα σε όλους μας και βιωμένα από όλους μας.  Η περαιτέρω ανάλυση δεν ωφελεί και μόνο ως δικαιολογία μπορεί να εκληφθεί.
Για τον ίδιο λόγο δεν θα αναφερθούμε και στο τι έκανε ή δεν έκανε η προηγούμενη Διοίκηση.  Προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε όσο μπορούσαμε, από τη θέση μας στην Αντιπολίτευση επισημαίνοντας τα σφάλματά τους και προτείνοντας λύσεις.  Δεν είναι όμως ο ρόλος μας να τους κρίνουμε.  Αυτό το έκαναν οι πολίτες.

Κάνουμε μια νέα αρχή, ξεκινάμε μια νέα πορεία και εκτιμώ ότι για το καλό της πόλης σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο θα συστρατευθεί και θα συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση.  Δεν θεωρούμε δεδομένη τη συναίνεση κανενός, αυτήν θα την κερδίσουμε μέσα από το έργο μας, θεωρούμε όμως δεδομένη την καλοπροαίρετη κριτική σας και τις προτάσεις σας.  Οποιαδήποτε πρόταση στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων αυτής της πόλης, θα μας βρει με ανοιχτά αυτιά και πρόθυμους να την λάβουμε υπ’ όψη μας.
Να είστε σίγουροι ότι θα ακούσουμε τους πάντες και πρώτα από όλους, τους απλούς πολίτες.
Να είστε ακόμη πιο σίγουροι ότι σε κάθε περίπτωση θα λαμβάνουμε τις αποφάσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών ακόμη και αν αυτές είναι δυσάρεστες.

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητοί συνδημότες,
Ξεκινήσαμε τη θητεία μας, την 1η Σεπτέμβρη, όχι μέσα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, αλλά έξω στους δρόμους, στα σχολεία, στα ΚΑΠΗ, στα Δημοτικά Ιατρεία, στα Αθλητικά Κέντρα, στις Παιδικές Χαρές, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.  Εκεί που οι συνδημότες μας βιώνουν τα προβλήματα, εκεί όπου η κοινωνία αγανακτά ή αυτοσχεδιάζει για να καλύψει τις δικές μας ανεπάρκειες.
Δώσαμε λύσεις, χρησιμοποιώντας τους ίδιους ανθρώπους, τους ίδιους πόρους ακόμη και τον ίδιο προϋπολογισμό που είχε στη διάθεσή της η προηγούμενη διοίκηση.  Δεν είμαστε μάγοι και δεν ήταν όλα εύκολα, δεν υπάρχει και τίποτε όμως που να είναι αδύνατο, όταν κάποιος θέλει και τολμά.
Η επαφή με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών για εμάς δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση.  Είναι καλό να έχουμε τις πόρτες μας ανοιχτές για τους πολίτες, είναι ακόμη καλύτερο να χτυπάμε εμείς τις δικές τους πόρτες.  Αυτό αποτελεί στρατηγική κατεύθυνση και ταυτόχρονα δέσμευση για τη νέα Δημοτική Αρχή.

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητοί συνδημότες,

Όπως σας ανέφερα και στην αρχή της εισήγησής μου, ο προϋπολογισμός που καταθέτουμε σήμερα για το έτος 2015, αποτυπώνει την στρατηγική και τις προτάσεις μας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης και των ανθρώπων της.  Οι άξονες που καθορίζουν αυτή την στρατηγική περιληπτικά καθορίζονται ως ακολούθως:

  1. Κοινωνική Πολιτική
    1. Εμβάθυνση και ενδυνάμωση των κοινωνικών δράσεων και δομών με κάθετη στόχευση προς τις κοινωνικές ομάδες που χρήζουν της αρωγής του Δήμου.
    2. Ανάπτυξη νέων κοινωνικών υπηρεσιών με συγκεκριμένη στόχευση στο πλαίσιο διεύρυνσης του κοινωνικού διχτυού ασφαλείας ώστε να αγκαλιάζει όλες τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
    3. Ανάπτυξη του εθελοντισμού ως μέσου υποστήριξης των κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά και ανασυγκρότησης της χαμένης από την αστικοποίηση, κοινωνικής συνοχής.
  2. Καθημερινότητα
    1. Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών καθαριότητας τόσο σε επίπεδο προσωπικού όσο και σε επίπεδο μεθόδων και οργάνωσης αποκομιδής απορριμμάτων  και εξοπλισμός τους με σύγχρονο εξοπλισμό με σκοπό: α) άμεσα την σημαντική βελτίωση της εικόνας της πόλης και β) μεσοπρόθεσμα την εξοικονόμηση πόρων οι οποίοι ως όφελος θα μετακυλήσουν στους δημότες υπό την μορφή μείωσης των Δημοτικών Τελών.
    2. Εξασφάλιση μηχανισμών διαρκούς και άμεσης συντήρησης και αναβάθμισης των υποδομών που χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους δημότες: Σχολεία, Παιδικές Χαρές, Αθλητικά Κέντρα, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, οδοστρώματα, πεζοδρόμια.
    3. Ανασχεδιασμός και εκσυγχρονισμός της Δημοτικής Συγκοινωνίας
  3. Εξυπηρέτηση του πολίτη
    1. Τροποποίηση του οργανισμού του Δήμου, προτυποποίηση εντύπων και διαδικασιών, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και εκπαίδευση προσωπικού με σκοπό την άμεση, αβίαστη και με απόλυτη διαφάνεια εξυπηρέτηση του πολίτη.
    2. Επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες και στις επιχειρήσεις, ώστε ένα μεγάλο μέρος των οικονομικών συναλλαγών και της έκδοσης πιστοποιητικών να γίνεται μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του πολίτη στο Δημοτικό Κατάστημα.
    3. Εξειδικευμένη ηλεκτρονική και έντυπη πληροφόρηση για τις δράσεις του Δήμου, σύμφωνα με το προφίλ ενδιαφερόντων που θα δηλώσει ο κάθε πολίτης.
  4. Συμμετοχικότητα και διαφάνεια
    1. Δημοσιοποίηση όλων των σημαντικών θεμάτων που τυγχάνουν επεξεργασίας από τις υπηρεσίες ή τα θεσμικά όργανα και ενθάρρυνση των πολιτών να συμμετέχουν με προτάσεις και παρατηρήσεις μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαρκούς διαβούλευσης.
    2. Ενεργοποίηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με μηνιαίες συνεδριάσεις για την χάραξη μακροπρόθεσμων αξόνων στρατηγικής σε θέματα όπως: περιβάλλον, παιδεία, δημόσια υγεία, χωροταξικός σχεδιασμός, κλπ.
    3. Ισονομία και ισοτιμία στις σχέσεις του Δήμου με τους μαζικούς φορείς και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους με γνώμονα την νομιμότητα, το συμφέρον των δημοτών, την ισότητα και την αναλογικότητα.
  5. Περιβάλλον – Εξοικονόμηση Ενέργειας
    1. Σχεδιασμός παρεμβάσεων και κινητοποίηση επενδύσεων στο τομέα του περιβάλλοντος με στόχο τη μείωση πρωταρχικά και τη βέλτιστη αξιοποίηση των παραγόμενων απορριμμάτων στο Δήμο μας.
    2. Σχεδιασμός και αναζήτηση χρηματοδοτήσεων για την εφαρμογή προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας τόσο στον Δημοτικό Φωτισμό όσο και στις ενεργοβόρες δημοτικές εγκαταστάσεις.
    3. Ευαισθητοποίηση των πολιτών, ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία με σκοπό την ανάπτυξη πιλοτικών δράσεων παρέμβασης στη γειτονιά και στους χώρους εργασίας εκπαίδευσης.
  6. Εξυγίανση και Εξορθολογισμός της λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων
    1. Άμεση αντιμετώπιση των οικονομικών εκκρεμοτήτων μεταξύ Δημοτικών Επιχειρήσεων και Δήμου και αποκατάσταση της πραγματικής οικονομικής εικόνας των μερών με ταυτόχρονη διασφάλιση της Δημοτικής Περιουσίας.
    2. Αξιοποίηση της ΚΕΑΕΔΗΑ και ανάδειξή της σε μοχλό ανάπτυξης του Δήμου και προσέλκυσης επενδύσεων. 
    3. Εξυγίανση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας ώστε να εξασφαλιστεί ο κοινωνικός της ρόλος ως βήμα έκφρασης των φορέων και πολιτών χωρίς να απειλείται η οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου Ηρακλείου και να στερούνται οι πολίτες πολύτιμα κονδύλια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν άμεσα για την αναβάθμιση υπαρχόντων υποδομών κοινής ωφελείας και την δημιουργία νέων.
  7. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα της νεανικής
    1. Υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσω δικτύου πληροφόρησης και εξειδικευμένων συμβουλών.
    2. Οικονομικά κίνητρα για την ίδρυση και λειτουργία νέων επιχειρήσεων μέσα από τα δημοτικά τέλη ή και με την ενεργό συμμετοχή του Δήμου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα υποστήριξης φυτωρίων επιχειρηματικότητας.
    3. Αστικές παρεμβάσεις με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας και βαδισημότητας μέσα και γύρω από τις τοπικές αγορές.
Κλείνοντας την εισήγηση μου και προτού δώσω τον λόγο στους αρμόδιους Αντιδημάρχους για την αναλυτική παρουσίαση των επι μέρους θεμάτων, οφείλω να προσθέσω ότι σαν Δημοτική Αρχή θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργή διεκδίκηση, έναντι της Κεντρικής Κυβέρνησης, τόσο των πόρων όσο και του θεσμικού ρόλου που αρμόζει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Σε μια εποχή όπου γίνεται παραδεκτό, ακόμη και από εκπροσώπους της Κυβέρνησης, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος όσο και στην προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, μέσα από πολύπλευρα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής είναι τουλάχιστον αδιανόητο να αντιμετωπίζεται ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης, χωρίς να δικαιούμαστε καν λόγο στις εξελίξεις που μας αφορούν.

Ελπίζοντας ότι οι θέσεις που προανέφερα αποτελούν την βάση για ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο, αναμένω τις προτάσεις σας και ζητώ την ψήφιση του προυπολογισμού έτους 2015.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής

Νίκος Μπάμπαλος

share this