Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Σε μια λαμπρή τελετή, παρόντος και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ το απόγευμα του Σαββάτου 1 Νοεμβρίου, την ημέρα δηλαδή του εορτασμού των πολιούχων της Νέας Ιωνίας Αγίων Αναργύρων.

Η τελετή ξεκίνησε στη διασταύρωση των Λεωφόρων Ηρακλείου και Εθνικής Αντιστάσεως (Τροχονόμος) όπου ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης και πλήθος ιερέων και πολιτών υποδέχτηκαν τον Μητροπολίτη, παρουσία και των Δημάρχων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ. Αρη Βασιλόπουλου και Ηρακλείου κ. Νίκου Μπάμπαλου.

Μετά σχηματίστηκε πομπή από τιμητικά αγήματα, ιερείς και τον Μητροπολίτη (που έγινε δέκτης θερμών εκδηλώσεων από τον κόσμο) με προορισμό τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων που γέμισε ασφυκτικά.

Εκεί προσήλθε και ο Πρωθυουργός συνοδευόμενος από τη συζυγό του, ενώ στην εκκλησία ήταν παρόντες και αρκετοί Υπουργοί, Βουλευτές, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι άλλων εκκλησιών και πολλοί πιστοί που υποδέχτηκαν με θερμό χειροκρότημα τον νέο Μητροπολίτη που σε ηλικία μόλις 38 ετών είναι ο νεότερος στην Ελλάδα.

Τελέσθηκε λειτουργία ενώ για τον Μητροπολίτη μίλησε με θερμά λόγια ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυνος (που είναι πνευματικός του πατέρας). Επίσης χαιρετισμο απηύθυνε ο πρώην Μητροπολίτης κ.κ. Κωνσταντίνος και εκ μέρους των ιερών της Μητρόπολης ο πατέρας Βασίλειος.

Ο Μητροπολίτης στο λόγο του ζήτησε τη στήριξη του κόσμου στην ιερή αποστολή του, μίλησε για τη σημασία της αγάπης και της βοήθειας προς τον συνάνθρωπο και έθεσε ως στόχο του να μην υπάρχει κανένας πεινασμένος στη Μητρόπολη. "'Ηρθα για να μείνω κοντά σας. Είμαι ένας από εσάς. Είστε φίλοι και αδελφοί μου" ήταν το μήνυμα του.

share this