Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ 3ΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ




Τους μαθητές της τρίτης τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Αττικής υποδέχθηκε πριν από λίγες ημέρες στο δημαρχείο της πόλης, ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος. Οι μικροί Ηρακλειώτες ξεναγήθηκαν στους χώρους του δημαρχιακού μεγάρου, γνωρίζοντας από κοντά πως λειτουργεί ο Δήμος τους. Έκαναν δε στάση στο γραφείο δημάρχου, για την γνωριμία με τον κ. Μπάμπαλο, για να καταλήξουν στη συνέχεια στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, όπου είχαν την ευκαιρία να… «ανακρίνουν» τον δήμαρχο.

Εκεί με ερωτήσεις που θα ζήλευαν ακόμα και οι πιο έμπειροι δημοτικοί σύμβουλοι, τα παιδιά έθεσαν θέματα όπως:

-  Η καθαριότητα της πόλης και πώς μπορεί να γίνει καλύτερη.
-  Οι παιδικές χαρές και η ασφαλής τους λειτουργία.
-  Αίτημα για περισσότερους πεζόδρομους και μεγαλύτερα πεζοδρόμια.
-  Περισσότερο πράσινο στα σχολεία.
-  Η οργάνωση και η καθημερινότητα του Δήμου.

Ακόμα και την απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας σημείωσαν τα παιδιά, ζητώντας την επαναφορά της εν λόγω υπηρεσίας στην πόλη!

Ο κ. Μπάμπαλος άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα των μαθητών, εξηγώντας για κάθε ένα από αυτά τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος. Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος είπε ότι θα προχωρήσει η τόνωση και αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας για να μαζεύονται πιο αποτελεσματικά και τακτικά τα σκουπίδια, η μελέτη για τη δημιουργία πεζόδρομων έξω από ορισμένα σχολεία της πόλης, η εκστρατεία για την «απελευθέρωση» των πεζοδρομίων, η επιχείρηση ανάπλασης και αναβάθμισης των παιδικών χαρών της πόλης κ.α.

«Πρέπει να λέμε πράγματα στον κόσμο που μπορούμε να κάνουμε. Να είμαστε ειλικρινείς και λογικοί σε αυτά που υποσχόμαστε», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου στα παιδιά. Ο δήμαρχος κάλεσε τους μικρούς μαθητές να συμβάλουν και αυτά με την πλευρά τους στη διατήρηση της καλής εικόνας του Ηρακλείου, προσέχοντας την καθαριότητα (με την τήρηση των κανονισμών και την εφαρμογή της ανακύκλωσης) αλλά και τις υποδομές που και τα ίδια χρησιμοποιούν, όπως οι παιδικές χαρές.

share this