Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

Εκατοντάδες πολιτών προμηθεύτηκαν τρόφιμα και αγαθά σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές από την αγορά των παραγωγών χωρίς μεσάζοντες, η οποία πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη της δράση στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου. 

Από νωρίς το πρωί, οι παραγωγοί του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραγωγών «Απευθείας» έστησαν τους πάγκους με τα προϊόντα τους (γεωργικά και κτηνοτροφικά υψηλής ποιότητας) επί της οδού Κουντουριώτου, στο ύψος του Πολιτιστικού Πολύκεντρου. Ο δρόμος δεν άργησε να γεμίσει από Ηρακλειώτες και μη, που, είτε είχαν ακούσει το κάλεσμα του Δήμου και των παραγωγών και είχαν προγραμματίσει, βάσει του τιμοκαταλόγου που είχε εκδοθεί, τις αγορές τους, είτε από πολίτες που θέλησαν να κάνουν τη δική τους έρευνα αγοράς. Οι περισσότεροι, πάντως, έφυγαν με γεμάτο το «καλάθι του νοικοκυριού», αφού διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να το συμπληρώσουν με λιγότερα χρήματα από αυτά που απαιτούνται στις συμβατικές αγορές.


«Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, όχι μόνο δικαιώνει την επιλογή μας να συνεργαστούμε με το συγκεκριμένο Σύλλογο - ο οποίος αποτελείται από πραγματικούς παραγωγούς και αληθινά χωρίς μεσάζοντες – αλλά μας κάνει να σκεφτόμαστε από τώρα την επέκταση αυτής της δράσης», σχολίασε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος έδωσε το παρών στην αγορά της Κυριακής.

Θυμίζουμε ότι οι παραγωγοί χωρίς μεσάζοντες, έπειτα από τη συμφωνία του Δήμου με το συγκεκριμένο Σύλλογο, θα έρχονται στο Ηράκλειο Αττικής τουλάχιστον μια φορά κάθε μήνα, σε ημέρα και ώρες που θα ανακοινώνονται εγκαίρως για τον προγραμματισμό των αγορών.

Ποσοστό των προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο
Η συμφωνία με τους παραγωγούς έχει διττό ρόλο Κοινωνικής στήριξης: Πέρα από την ευκαιρία που δίνει σε όλους τους πολίτες να ψωνίζουν αγαθά υψηλής ποιότητας σε χαμηλές τιμές, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εξασφάλισε το 3% του συνόλου των προϊόντων, που διατίθενται στην αγορά των παραγωγών, να γίνεται δωρεά στο δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, από όπου και θα διανέμεται στους δικαιούχους, οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

share this