Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 8ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ




ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΙ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ

Δεδομένη είναι η απαλλοτρίωση του οικοπέδου στο οποίο θα ανεγερθεί το νέο κτίριο που θα στεγάσει το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής. Σε συνέχεια της απόφασης της διοίκησης των Κτιριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ) για την επανακατάθεση των χρημάτων που απαιτούνται για την αγορά του εν λόγω ακινήτου (πρόσφατη σχετική ανακοίνωση του Δήμου), ο Οργανισμός απέστειλε στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής την ειδοποίηση με την οποία πιστοποιείται ότι το ποσό των 2.518.448,57 ευρώ κατατέθηκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την εκπλήρωση του παραπάνω σκοπού.

Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται το πλέον καθοριστικό βήμα για την τελική κατασκευή του νέου σχολείου καθώς, μετά την αγορά του οικοπέδου, αυτό που απομένει είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού που θα αναδείξει τον ανάδοχο εργολάβο, ο οποίος θα ξεκινήσει και τις απαιτούμενες εργασίες.

Θυμίζουμε ότι η απόφαση για την εκ νέου απαλλοτρίωση του ακινήτου, το οποίο θα φιλοξενήσει το 8ο Δημοτικό της πόλης, ήρθε ως αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησε η δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, μεταφέροντας το αίτημα τους για το νέο σχολικό κτίριο ακόμα και στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Επισυνάπτεται η ειδοποίηση των Κτιριακών Υποδομών για την παρακατάθεση των χρημάτων της απαλλοτρίωσης στο Τ.Π. & Δ. για να συντελεσθεί αυτή και να ξεκινήσουν οι ενέργειες για την ανέγερση του σχολείου.

share this