Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ 2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ




Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΣ

Τους μαθητές της έκτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής υποδέχθηκε στο δημαρχείο της πόλης ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων που πραγματοποιούν τακτικά τα σχολεία του Ηρακλείου για να γνωρίσουν από κοντά τις υπηρεσίες του Δήμου.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στα γραφεία του δημαρχείου και παρακολούθησαν πως λειτουργούν οι δημοτικές υπηρεσίες. Είχαν δε την ευκαιρία να καθίσουν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, όπου ο Νίκος Μπάμπαλος τους μίλησε για την ιστορία του Ηρακλείου, το ρόλο του Δήμου αλλά και τα σχέδια της νέας δημοτικής αρχής για το μέλλον.

«Ο Δήμος είναι σαν μια οικογένεια. Λειτουργεί σωστά μόνο όταν μιλάνε και συνεργάζονται όλα τα μέλη μεταξύ τους», σχολίασε ο δήμαρχος για να περιγράψει στους μαθητές την οργάνωση του Δήμου.

Επιπλέον, ο κ. Μπάμπαλος κάλεσε τα παιδιά να παρευρεθούν σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου: «μετά από λίγα χρόνια κάποιοι από εσάς ίσως κάθονται σε αυτές τις θέσεις, ως οι επόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι», τόνισε ο δήμαρχος, σημειώνοντας τη σπουδαιότητα να νοιάζεται ο πολίτης για την πόλη του.

Τα σχέδια για την ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου
Ως γνωστό, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, μέσω του Εξοικονομώ. Ο Νίκος Μπάμπαλος είχε την ευκαιρία, λοιπόν, να αναλύσει στα παιδιά τα έργα, που πρόκειται να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες, και θα κάνουν πιο οικολογικό και λειτουργικό το σχολείο τους. «Πρόκειται για μια παρέμβαση για την οποία είχε γίνει αίτημα από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και εμείς έχουμε τη χαρά να υλοποιήσουμε», είπε ο δήμαρχος. 

Σύμφωνα με το πλάνο των παρεμβάσεων, το 2ο Δημοτικό θα θωρακιστεί ενεργειακά με: αντικατάσταση σε πόρτες και παράθυρα, μόνωση τοίχων και ταράτσας, βάψιμο των τοίχων, τοποθέτηση οικολογικού φωτισμού, κ.α.

share this