Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ




ΠΡΑΞΗ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Πιστός στην υπόσχεση που έδωσε στους Ηρακλειώτες ότι θα στηρίξει το δικό τους συμφέρον στην πολύκροτη υπόθεση των ενστάσεων του Δημοσίου έναντι των περιουσιών τους, παρέμεινε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος. Όπως είχε δεσμευθεί από την πρώτη στιγμή, ο κ. Μπάμπαλος παρέστη στην επιτροπή που εκδίκασε πρόσφατα τις πρώτες 40 ενστάσεις, τις οποίες έχει καταθέσει το Δημόσιο, αλλά και ο Δήμος για ακίνητα ιδιωτών, όπου και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος δεν προβάλει καμία αξίωση επί των περιουσιών των πολιτών.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη διαδικασία: στην εκδίκαση των σχετικών ενστάσεων, η εν λόγω επιτροπή αποφαίνεται υπέρ του πολίτη σε περίπτωση που υπάρχει νόμιμος τίτλος κτήσης ακινήτου και ο νομέας είναι καλόπιστος. 

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, όπως  δήλωσε ο δήμαρχος, «αναγνωρίζει ότι οι πολίτες κατέχουν τα ακίνητα τους με νόμιμο τίτλο και είναι καλόπιστοι στην άσκηση της νομής τους» με συνέπεια η επιτροπή εκδίκασης των ενστάσεων να κατοχυρώνει υπέρ του πολίτη την περιουσία του και να απορρίπτει τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί σε βάρος τους.  

Όπως στην παραπάνω πρώτη εκδίκαση που παραβρέθηκε ο ίδιος ο Νίκος Μπάμπαλος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, έτσι και στις επόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής θα υπάρξει εκπροσώπηση του Δήμου προκειμένου να ταχθούν στο πλευρό των πολιτών. «Γνωρίζουμε ότι είναι μια ταλαιπωρία για τους Ηρακλειώτες, αλλά στο τέλος, μαζί, θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τις περιουσίες τους παύοντας την όποια αγωνία», σχολιάζει σχετικά ο δήμαρχος.

share this