Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ο Νίκος Μπάμπαλος μίλησε με τους πολίτες καταγράφοντας παρατηρήσεις και προβλήματα
Πιστός στην υπόσχεση που έχει δώσει στους Ηρακλειώτες για τη συνεχή παρουσία της δημοτικής αρχής δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματά του, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, πραγματοποίησε πρόσφατα ακόμα μια περιοδεία στην πόλη, αυτή τη φορά στο Παλαιό Ηράκλειο και συγκεκριμένα στη γειτονιά ανάμεσα στις οδούς Πρασίνου Λόφου και Πευκών, στο κομμάτι κάτω από τη λεωφόρο Πλαπούτα.

Ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με έμπορους και κατοίκους της περιοχής, από τους οποίους άκουσε παράπονα, επισημάνσεις, ιδέες και παρατηρήσεις.


Ειδικότερα:

Καθαριότητα
Από τα κορυφαία θέματα που έθιξαν οι πολίτες, αυτό της καθαριότητας με κύρια απαίτηση την τοποθέτηση περισσότερων κάδων στη γειτονιά τους. Ο κ. Μπάμπαλος τους επισήμανε τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η προμήθεια επιπλέον 300 κάδων, οι οποίοι θα εκπληρώσουν το αίτημά τους.

Πεζοδρόμια
Πολλές οι παρατηρήσεις για την κατάσταση των πεζοδρομίων, ειδικά στη λεωφόρο Πλαπούτα. Ο δήμαρχος τόνισε σε επιχειρηματίες και κατοίκους ότι η διοίκηση του Δήμου έχει γνώση του ζητήματος και ήδη έχει αποφασίσει να προχωρήσει εντός τους τρέχοντος έτους στην εκπόνηση σχετικής μελέτης, η οποία θα οδηγήσει στο έργο της αποκατάστασης των πεζοδρομίων τόσο της Πλαπούτα, όσο και στα υπόλοιπα προβληματικά σημεία της πόλης. Από εκεί και πέρα, βέβαια, όπως υπογράμμισε ο Νίκος Μπάμπαλος, θα πρέπει όλοι πλέον να μάθουν να σέβονται τους κανόνες της ζωής της πόλης: να σταματήσει, δηλαδή, η παράνομη κατάληψη πεζοδρομίων από σταθερές κατασκευές και οχήματα (τα οποία συχνά βρίσκονται πάνω στο πεζοδρόμιο), προκειμένου να μπορούν ελεύθερα οι πολίτες να περπατάνε στο Ηράκλειο.

Φωτισμός
Για το θέμα του δημοτικού φωτισμού – αφού καταγράφηκαν αιτήματα για αύξησή του – ο δήμαρχος ανέλυσε τις σκέψεις της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε στοχευμένες περιοχές στην αντικατάσταση των παλαιών τύπου λαμπτήρων με νέες τεχνολογίας LED που και είναι λύση σαφώς πιο αποδοτική αλλά και πιο οικονομική.

Κοινόχρηστοι χώροι
Στη συγκεκριμένη γειτονιά, πολλοί είναι οι ελεύθεροι χώροι που, είτε είναι δημοτική περιουσία και δρομολογούνται προς διαμόρφωση σε κοινόχρηστους για όφελος των πολιτών, είτε αποτελούν ιδιωτικά ακίνητα και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τον Δήμο. Ο κ. Μπάμπαλος εξήγησε στους πολίτες πως πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει στο διάστημα της πενταετίας σε αγορές ελεύθερων χώρων, αξιοποιώντας αρχικά το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ που γύρισε στο δημοτικό ταμείο από την υπόθεση της απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 216. Επιπλέον, ο Δήμος διαπραγματεύεται και πετυχαίνει συμφωνίες που εξασφαλίζουν τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, χωρίς να επιβαρυνθούν οι περίοικοι, όπως η περίπτωση του ακινήτου επί της οδού Ιεράπετρας, όπου η προηγούμενη δημοτική αρχή κατάφερε να μειώσει τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη προκειμένου να καλυφθούν όλες από το Πράσινο Ταμείο, χωρίς οι γύρω κάτοικοι να χρειαστεί να πληρώσουν ούτε ευρώ.


«Έχουμε δεσμευθεί ότι ανάληψη της δημοτικής αρχής δεν σημαίνει κλεινόμαστε στα γραφεία του δημαρχείου και σταματάμε να έχουμε επαφή με την πόλη και τον πολίτη. Εμείς διαλέγουμε να βγαίνουμε, να περπατάμε το Ηράκλειο, να συναντάμε τους κατοίκους και να ακούμε από κοντά τα παράπονά τους. Αυτά καταγράφονται και δρομολογούνται για επίλυση. Οι υποσχέσεις μας δεν μένουν κενό γράμμα», σχολίασε σχετικά ο Νίκος Μπάμπαλος.

share this