Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟ ΜΠΑΜΠΑΛΟ



Ο Βασίλης εκπροσώπησε το Ηράκλειο και την Ελλάδα στην πρόσφατη συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων

Την εμπειρία από τη συμμετοχή του στην τελευταία συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (EYP), που έγινε πριν από λίγες ημέρες στην Πορτογαλία, είχε την ευκαιρία να μεταφέρει ο μαθητής του 1ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής, Βασίλης Χριστόφορος, στο δήμαρχο της πόλης, Νίκο Μπάμπαλο. Ο Βασίλης είναι ένας από τους Έλληνες μαθητές που εκπροσωπούν, όχι μόνο το Ηράκλειο, αλλά όλα τα σχολεία της Χώρας στις συναντήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των Νέων, κάτι που αποτελεί τιμή για την πόλη και τον Δήμο.

Αυτό ήταν, άλλωστε, το μήνυμα του καλωσορίσματος του δημάρχου προς στο μαθητή, με τον κ. Μπάμπαλο να εύχεται το παράδειγμα του Βασίλη να βρει ακόλουθους και στις μελλοντικές γενιές, υποσχόμενος ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα είναι πάντα παρών για να βοηθάει τέτοιες δράσεις.
Όπως ανέφερε ο Βασίλης, η εμπειρία του στις διασκέψεις του EYP είναι πολύτιμη, όχι μόνο από πλευράς γνωριμίας με τους θεσμούς και τον ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης, αλλά και γιατί καλλιεργούν το αίσθημα της συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο ως ενεργός πολίτης. Στην τελευταία αυτή συνάντηση, το workgroup του Βασίλη ασχολήθηκε με τις μεταφορές στα σύγχρονα αστικά κέντρα, θέμα καίριο και για την πόλη του Ηρακλείου.

Ο Νίκος Μπάμπαλος παρότρυνε το μαθητή να διατηρήσει το ενδιαφέρον του για τα κοινά, με πεδίο δόξης λαμπρό την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. «Η διάθεση για προσφορά στην πόλη, είναι κάτι που θέλουμε να μεταφέρουμε στις νέες γενιές, ειδικά τώρα που η πολιτική αντιμετωπίζεται με τέτοια απαξίωση», σχολίασε ο δήμαρχος.

Δήμαρχος και μαθητής ανανέωσαν το ραντεβού τους, πιθανόν σε μια ημερίδα που θα διοργανωθεί από τον Δήμο και θα απευθύνεται στους μαθητές του Ηρακλείου, όπου τόσο ο Βασίλης, όσο και άλλοι που εμπλέκονται με τον χειρισμό ευρωπαϊκών υποθέσεων, θα μοιραστούν με τα παιδιά τις εμπειρίες τους.

share this