Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Άκρως θετικής απήχησης από τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο Αττικής, έτυχε η ανακοίνωση της απόφασης να μειωθούν κατά 50% τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν στον Δήμο οι εν λόγω επιχειρήσεις, πρωτοβουλία την οποία πήρε η δημοτική αρχή και ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, ενημέρωσε σχετικά τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων σε δύο, διαδοχικές συναντήσεις που είχε μαζί τους, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος προχώρησε σε αυτή την κίνηση:

«Πήραμε αυτή την απόφαση για να στηρίξουμε, κυρίως, τα παιδιά. Τους Ηρακλειώτες μαθητές και τις οικογένειές τους, οι οποίοι τυχόν να πληρώσουν εκείνοι το μάρμαρο από την αύξηση της κρατικής φορολόγησης στις επιχειρήσεις σας. Σαν αντιστάθμισμα και για να μην σταματήσει κανένα παιδί από την φροντιστηριακή εκπαίδευση, ελαφρύνουμε τα φορολογικά σας βάρη, στο κομμάτι που έχουμε δυνατότητα ως Δήμος», τόνισε ο δήμαρχος.

Ως μεγάλη ανακούφιση χαρακτήρισαν οι φροντιστηριούχοι τη μείωση των δημοτικών τελών, προχωρώντας στη δέσμευση ότι θα λάβουν κάθε μέτρο προκειμένου να μην αναγκαστεί, για οικονομικούς λόγους, κάποιο παιδί να εγκαταλείψει τα μαθήματα.


Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους και να αναπτύξουν περαιτέρω πεδία συνεργασίας. 

share this