Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

«ΜΕ ΣΥΝΕΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ»




Συνέντευξη του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Νίκου Μπάμπαλου στον Επικοινωνία 94FM

Αισιόδοξος ότι με συνετή διαχείριση η νέα δημοτική αρχή θα καταφέρει, παρά τα όποια σοβαρά εμπόδια, να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε προεκλογικά στους Ηρακλειώτες δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94FM και τις Δημοτικές Διαπλοκές.

Ξεκινώντας από το μείζων θέμα της Καθαριότητας, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής τόνισε πως θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το δημόσιο χαρακτήρα της Υπηρεσίας, η οποία, όμως, πρέπει να φτάσει στα επίπεδα που χρειάζεται η πόλη. «Με 5-6 οδοκαθαριστές δεν μπορούμε να καθαρίσουμε την πόλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάμπαλος. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο δήμαρχος μίλησε για το αίτημα που έχει υποβάλλει προς το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την πρόσληψη 31 εποχικών και 51 μονίμων εργαζομένων, προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς η Καθαριότητα αλλά και οι άλλες νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου. 

Ιδιαίτερη μνεία, εξάλλου, έκανε ο κ. Μπάμπαλος στα οικονομικά του Δήμου, τα οποία, όπως είπε, αναμένεται να «φορτωθούν» από τις αρχές του επόμενου έτους. Και αυτό διότι λήγει η σχετική περίοδος χάριτος, που έχει δοθεί στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, από τις ρυθμίσεις για τις δανειακές υποχρεώσεις. Πλέον, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα πρέπει να καταβάλλει, για τα δάνεια που έχει λάβει, 1,1 εκ. ευρώ μόνο για τόκους, αντί 440.000 που αποδίδει σήμερα.

Επιπροσθέτως, ο δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στα εξής θέματα:

-          Στο διάλογο που έχει ανοίξει με τους όμορους δήμους για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων και που εκτιμά πως θα καταλήξει σε αποτέλεσμα έως τα τέλη Απριλίου.
-          Στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα Δημοτικά Ιατρεία, οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί αλλά και η εφαρμογή προγραμμάτων όπως αυτό της επισιτιστικής βοήθειας σε άπορους Ηρακλειώτες.
-          Στο αίτημα αγοράς του κτήματος Φιξ προς την Περιφέρεια Αττικής.
-          Στην προετοιμασία που γίνεται για την διεκδίκηση αποπεράτωσης της διάνοιξης της λεωφόρου Ηρακλείου.
-          Στην ανέγερση νέου παιδικού σταθμού στην πόλη.
-          Στον εξορθολογισμό και την ανασυγκρότηση του προγράμματος του Δημοτικού Ραδιοφώνου. 

Για το Δημοτικό Ραδιόφωνο ο κ. Μπάμπαλος κατέστησε σαφές πως θα αναζητηθούν ευθύνες από όλους όσοι ευθύνονται για το χρέος των 850.000 ευρώ (600.000 ευρώ προς το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και 250.000 ευρώ προς την εφορία).


Μπορείτε επίσης να ακούσετε την συνέντευξη στο παρακάτω link
https://soundcloud.com/user689623109/94fm

share this