Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Συνάντηση του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, με τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής



ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής στην προσπάθεια επίλυσης σημαντικών θεμάτων της πόλης του Ηρακλείου Αττικής - όπως το κυκλοφοριακό, η ασφάλεια πολιτών κ.α. - ζήτησε ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος σε συνάντηση που είχε πριν από λίγες ημέρες με τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής, Ταξίαρχο Πέτρο Κωνσταντή. 

Παρών στη συνάντηση και ο νέος διοικητής του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου Αττικής, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, με τον οποίο είχε πρόσφατα συναντηθεί κατ’ ιδίαν ο κ. Μπάμπαλος.

Ο δήμαρχος ζήτησε την ενίσχυση του τοπικού Α.Τ. για την θωράκιση της ασφάλειας κατοίκων και επιχειρηματιών, αλλά και των αστυνομικών δυνάμεων που εποπτεύουν την εύρυθμη κυκλοφορία και στάθμευση στην πόλη, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ηράκλειο σε συγκεκριμένες περιοχές του. Ο κ. Μπάμπαλος ενημέρωσε τους αστυνομικούς για την πρόταση που έχει καταθέσει στη νέα κυβέρνηση περί ολικής επαναφοράς της Δημοτικής Αστυνομίας στους δήμους (μαζί δηλαδή με το απαιτούμενο προσωπικό), αίτημα που, εάν γίνει δεκτό, θα μπορέσει να διευκολύνει στο έργο των ελέγχων και την ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικά για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά, ο δήμαρχος υπογράμμισε την ανάγκη εντατικοποίησης των περίπολων στα επίφοβα σημεία της πόλης (Κτήμα Φιξ κτλ).

Οι τρεις πλευρές αποφάσισαν να συσταθεί άμεσα μια κοινή ομάδα εργασίας, η οποία θα παρακολουθεί την εξέλιξη της επίλυσης των εντοπισμένων προβλημάτων αλλά και θα επαγρυπνεί για νέα, που τυχόν να προκύψουν στο μέλλον.

share this