Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΗΣΑΠ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει εντατικοποιώντας τις προσπάθειες ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της υπόγειας διάβασης του σταθμού ΗΣΑΠ της πόλης. Έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα ραντεβού με την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. – ευθύνη της οποίας είναι η λειτουργία του σταθμού και της διάβασης – αυτή τη φορά δε με αυτοψία στον επίμαχο χώρο.

Από πλευράς Δήμου παρέστησαν, εκτός από τον δήμαρχο, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μαριάννα Ζούρου, και οι μηχανικοί της Υπηρεσίας, ενώ το κλιμάκιο της ΣΤΑΣΥ συνόδευε ο ίδιος ο διευθύνοντας σύμβουλος της Εταιρίας, Νίκος Παπαθανάσης.

Σε συνέχεια της συμφωνίας από τις πρώτες επαφές, οι οποίες έλαβαν χώρα αμέσως μετά τα προβλήματα που σημειώθηκαν στην διάβαση με τις πρόσφατες κακοκαιρίες, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν άμεσα συγκριμένες ενέργειες προκειμένου:
αφενός να επικαιροποιηθεί η μελέτη βάση της οποίας εκτελέστηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα πέριξ του σταθμού και να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται η τόνωση ή η τροποποίηση των έργων θωράκισης,
αφετέρου, άμεσα, να οχυρωθεί η υπόγεια διάβαση με έργα ανάσχεσης της κυκλοφορίας των υδάτων (επιπλέον φρεάτια υδροσυλλογής, τοιχίο κτλ), τα οποία θα αντιμετωπίζουν ακραίες καταστάσεις, όπως η τελευταία νεροποντή.

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν είναι ο κανόνας. Οφείλουμε, όμως, στον πολίτη να έχουμε μεριμνήσει και για αυτές τις περιπτώσεις. Το ζητούμενο είναι, χωρίς  καθυστέρηση, να ξεκινήσουμε την απαιτούμενη συνεργασία για να λυθεί το πρόβλημα και να αντιμετωπίζεται πλέον ακόμα και το πιο ακραίο σενάριο», τόνισε προς τους ανθρώπους της ΣΤΑΣΥ ο Νίκος Μπάμπαλος.

Παράλληλα, ο δήμαρχος απαίτησε να τελειώσει άμεσα η αποκατάσταση της βλάβης στη λειτουργία των κυλιόμενων και στις δύο πλευρές του σταθμού, πρόβλημα που προέκυψε από το πέρασμα των υδάτων. Οι εργασίες ήδη εκτελούνται και, όπως δεσμεύθηκαν οι εκπρόσωποι της ΣΤΑΣΥ, η επαναλειτουργία της σκάλας είναι θέμα λίγων ημερών.  «Η ανταπόκρισή σας σε τέτοιοι είδους προβλήματα πρέπει να είναι άμεση, προκειμένου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των πολιτών», διεμήνυσε ο κ. Μπάμπαλος.

share this