Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΝΩΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΦΙΞ

Συνάντηση του Νίκου Μπάμπαλου με τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συνεργασία Υπουργείου Πολιτισμού και Δήμου Ηρακλείου Αττικής στην προσπάθεια να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος της απόκτησης της έκτασης του κτήματος Φιξ, ένα όραμα δεκαετιών που υπηρετεί το συμφέρον, όχι μόνο των Ηρακλειωτών, αλλά εν γένει των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Αυτό ήταν και το συμπέρασμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες ανάμεσα στον δήμαρχο της πόλης, Νίκο Μπάμπαλο, και τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, συνάντηση η οποία αποτέλεσε την εκκίνηση μιας νέας εποχής στην υπόθεση διεκδίκησης του κτήματος Φιξ.

Τα πρώτα δείγματα θα δοθούν άμεσα, καθώς υπουργός και δήμαρχος συμφώνησαν να κρατήσουν άρρηκτη κοινή γραμμή υπέρ του να παραμείνει ο χαρακτηρισμός του διατηρητέου για το κτήμα στην σχετική υπόθεση που εκδικάζεται τον επόμενο μήνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έπειτα από προσφυγή των κληρονόμων του ακινήτου. Εάν το ΣτΕ διατηρήσει τον χαρακτηρισμό, τότε το κτήμα θα συνεχίσει να είναι προστατευμένο από κάθε επιδίωξη εμπορικής αξιοποίησης, αυξάνοντας, με αυτόν τον τρόπο, τα όπλα που διαθέτει ο Δήμος στην πίεση που ασκεί στους κληρονόμους ώστε να πουλήσουν το κτήμα σε τιμή που άπτεται των δυνατοτήτων του δημόσιου ταμείου.

Για αυτό το επόμενο βήμα, υπουργείο και Δήμος συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους αναζητώντας παράλληλα και άλλους συμμάχους – όπως την Περιφέρεια Αττικής – ούτως ώστε να καταρτιστεί ένα υλοποιήσιμο πλάνο για την απόκτηση αλλά και την αξιοποίηση του χώρου προς όφελος των πολιτών, τόσο του Ηρακλείου όσο και ολόκληρου του λεκανοπεδίου, με χαρακτήρα που θα σέβεται το περιβάλλον και θα προάγει τον πολιτισμό.

«Σας μεταφέρω την αγωνία, όχι μόνο 80.000 Ηρακλειωτών, αλλά 300 χιλιάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των τριών γειτονικών δήμων. Μια αγωνία για να μην δουν οι πολίτες ακόμα ένα εμπορικό κέντρο στα βόρεια προάστια, που θα εξαφανίσει έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της περιοχής και θα ισοπεδώσει την τοπική αγορά. Παράλληλα, μια ελπίδα σύντομα το κτήμα Φιξ να ανοίξει τις πόρτες του για όλους τους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να χαίρονται το πράσινο αλλά και τις πολιτιστικές δράσεις που φιλοδοξούμε να φιλοξενούμε στον χώρο», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής.

«Συμπαρατασσόμαστε και συμμετέχουμε στον αγώνα του Δήμου για την απόκτηση του κτήματος και επιδιώκουμε να βρούμε από κοινού μια τελική λύση», σχολίασε ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος, μετά από πρόσκληση του Νίκου Μπάμπαλου, υποσχέθηκε να επισκεφτεί σύντομα την πόλη και να γνωρίσει από κοντά το κτήμα Φιξ.

share this