Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 5ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ




ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΙΚΟ ΜΠΑΜΠΑΛΟ

Μαθητές από το 5ο Γυμνάσιου Ηρακλείου Αττικής υποδέχθηκε στο δημαρχείο της πόλης ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης των παιδιών για να γνωρίσουν από κοντά πως λειτουργεί ο Δήμος τους.

Ο κ. Μπάμπαλος, αφού ξενάγησε τους νεαρούς Ηρακλειώτες στα γραφεία του δημαρχείου, μίλησε στους μαθητές για την ιστορία της πόλης, καθώς και τη δραστηριότητα και τις αρμοδιότητες του Δήμου. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η μάχη με τα προβλήματα είναι καθημερινή, προκειμένου να κάνουμε τη ζωή όλων στην πόλη μας καλύτερη».

Οι μαθητές, που γνώριζαν ότι ο κ. Μπάμπαλος έχει πρόσφατα αναλάβει τη δημοτική αρχή του Δήμου, ρώτησαν τον δήμαρχο ποιο είναι το σχέδιο και το όραμά του: «Στόχος μας να γίνει το Ηράκλειο πιο πράσινο, πιο φωτεινό, πιο καθαρό. Να ξαναγίνουν οι γειτονιές… γειτονιές, με πλατείες, παιδικές χαρές, πεζοδρόμια και ελεύθερους χώρους όπου οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν. Να φωτίσουμε τους δρόμους για να έχουμε και περισσότερη ασφάλεια αλλά και η βόλτα μας να είναι πιο όμορφη», απάντησε ο Νίκος Μπάμπαλος καλώντας και τα ίδια τα παιδιά να συμβάλλουν στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη με δράσεις που ξεκινούν από την καθημερινή προσωπική συμπεριφορά μέσα στο κοινωνικό σύνολο, επεκτείνονται στον εθελοντισμό και φτάνουν ακόμα και στη μελλοντική ενασχόληση με τα κοινά του Δήμου: «Να αγαπάτε το Ηράκλειο και, γιατί όχι, κάποια στιγμή να έρθετε να πάρετε τη θέση μας σε αυτή την προσπάθεια να πάμε την πόλη πιο μπροστά», η προτροπή του δημάρχου.

Σύντομα και το φανάρι της διάβασης πεζών
Παρόντες στη συνάντηση του δημάρχου με τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού κ. Αϊβατζίδου Δέσποινα, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Νίκος Σπυρόπουλος, η πρόεδρος της δημοτικής ραδιοφωνίας, Μαίρη Αρώνη και η αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Μαριάννα Ζούρου, η οποία ενημέρωσε παιδιά και καθηγητές για την πορεία της προγραμματισμένης εγκατάστασης φωτεινού σηματοδότη πεζών στη διάβαση έξω από το σχολείο τους, προκειμένου να διασχίζουν την οδό Πλαπούτα με περισσότερη ασφάλεια.

Όπως υπογράμμισε η κ. Ζούρου, ο Δήμος ολοκληρώνει άμεσα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να γίνει το τελικό αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Έργων, προκειμένου εντός του επόμενου τριμήνου να έχει τοποθετηθεί το φανάρι.  

share this