Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ



ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

Η φετινή Παρασκευή 17 Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εντατικοποιεί τις προσπάθειες για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων πολιτών. Ειδικά για τη συγκεκριμένη ημέρα, η ομάδα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, με τη βοήθεια του Σώματος Εθελοντών της πόλης, θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου (σταθμός ΗΣΑΠ) για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες πάνω στην κοινωνική προσφορά αλλά και να δεχθεί δωρεές αγαθών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρουχισμό, φάρμακα κ.α.) τα οποία θα διανεμηθούν στις οικογένειες που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.

Κοινωνικές δράσεις σε καθημερινή βάση από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Πέραν του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά στο  δημαρχείο της πόλης (Στ. Καραγιώργη 2 και Μαρίνου Αντύπα) υποδεχόμενο τις προσφορές πολιτών και επιχειρήσεων, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής υλοποιείμια σειρά από κοινωνικές δράσεις με στόχο την στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.

Έτσι, οι Ηρακλειώτες έχουν στη διάθεσή τους, επιπλέον και μεταξύ άλλων:
-       Τα Δημοτικά Ιατρεία: με δωρεάν εξετάσεις από εθελοντές γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων για όλους τους κατοίκους της πόλης, με προγράμματα εμβολιασμών των παιδιών των σχολείων της πόλης, παροχής ιατρικών πιστοποιητικών κ.α.
-       Το Κοινωνικό Φαρμακείο: με τη διανομή δωρεάν φαρμάκων στους οικονομικά αδύναμους κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 14.30 έως τις 15.30.
Βούληση της νέας δημοτικής αρχής είναι, άμεσα, να επεκταθούν τα προγράμματα κοινωνικής στήριξης με δράσεις, στοχευμένες τόσο στους έχοντες ανάγκη, όσο και σε μέτρα που θα ελαφρύνουν τα βάρη όλων των πολιτών.  

Το μήνυμα του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος δήλωσε:

«Σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να ανταποκριθεί στο ρόλο που η κοινωνία απαιτεί. Να γίνει το τελευταίο οχυρό κοινωνικής συνοχής και στήριξης του δοκιμαζόμενου συνανθρώπου μας, το απάγκιο για τον κάθε πολίτη που σήμερα δοκιμάζεται σκληρά. Για να είναι αυτή η προσπάθεια επιτυχημένη, χρειαζόμαστε συμπαραστάτες στις δικές μας ενέργειες και δράσεις όλους τους Ηρακλειώτες, πολίτες και επαγγελματίες, πολλοί εκ των οποίων ήδη προσφέρουν είτε από το υστέρημά τους, είτε με εθελοντική εργασία, στις δημοτικές Κοινωνικές Υπηρεσίες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους, όσους έχουν ανταποκριθεί τα τελευταία χρόνια στο κάλεσμα του Δήμου Ηρακλείου, αλλά και να απευθύνω μήνυμα αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες. Ευαισθητοποίηση,  κοινωνική ευθύνη, αγώνας και διεκδίκηση η απάντηση της κοινωνίας  και των πολιτών στις πολιτικές του μνημονίου και της τρόικας.
Όλοι μαζί, ενώνουμε δυνάμεις για να μην στερηθεί καμία οικογένεια, κανένας άνεργος, κανένα παιδί. Ενώνουμε δυνάμεις για μια κοινωνία ισχυρή».

share this